JOMFRULAND

Velkommen til Jomfruland. Opplev fantastisk atmosfære i vakker natur helt ytters i havgapet.  

Opplevelser

Om du går til fots, eller leier deg en sykkel hos Sykkel Knut ved Tårnbrygga, så finner du veier og stier som fører deg gjennom kulturlandskap, blomsterenger, fuglekvitter og gårdsdrift. Her er det friluftskirke, flotte eikeskoger og rullesteinstrender. Hvitveisblomstringen her ute, er blitt så kjent at folk reiser hit ene og alene for å se de lange, hvite teppene.

På utsiden av Jomfruland ligger rullesteinstrendene med havet rett ut. Steinene er fraktet med isen fra innlandet og skurt runde av havet. Vegetasjonen bærer preg av vind og hardt vær. Havet varierer fra blikkstille sjø til voldsomme bølger og det gjør disse strendene fascinerende å besøke. Jomfruland må oppleves.

Ønsker du deg en kunstopplevelse, har du absolutt kommet til rett plass. Det er kunstutstillinger i den gamle skolestua, som ligger nedefor fyret, og i velhuset som ligger like ved. Her kan du oppleve mange forskjellige utstillere, av høy kvalitet.

Skulle du bli sulten, så finner du Haga Kystkaféliggende 100m fra Tårnbrygga. Her er det også en stor badstrand. På Haga Kystkafé er det både restaurant og bar. Det er også et servicebygg her, med toaletter og dusj.

Gundersen Gård har åpent hele året. Her arrangeres det rideleirer, weekend kurs og åpen gård. Her kan du se mange forskjellige dyreslag som lama, emu, hester, ullgris, minigris, påfugl, høner.Dere kan komme inn til  og hilse på yak, mini esel, sauer, geiter og ponnier.

Inne har kaninene og marsvina sin egen binge, her kan dere også få komme inn og hilse på dyrene. Det er muligheter for en runde på hesteryggen og det er en liten kiosk her med gratis kaffe. Ta med dere niste og nyt maten, med eller uten bål, på gårdstunet.