KRAGERØ SKJÆRGÅRD

Vi i Kragerø er stolte av skjærgården vår. Her er det 495 øyer og holmer som skaper et hav av muligheter. Det er ca 500 fastboende i skjærgården, og i tillegg ligger det ca 4000 hytter her. Foreskjellen på folkelivet fra sommer til vinter er stor, men begge har hver sin sjarm.

Skjærgårdsparken

Skjærgårdsparken er et felleseie og det er 7000 mål med svaberg, brygger, fortøyningsbolter og sandstrender som kan benyttes. Vi har også uthavner der båtfolket kan ankre opp og leve livet så lenge man ønsker. Her er det virkelig lagt til rette for bruk av egen båt. Dersom du ikke har egen båt, men ønsker å oppleve skjærgården har fjordbåtselskapet fast rutetider til de største øyene, og det er også mulig å bestille seg en taxibåt som frakter deg dit du vil.

Enten du vil oppleve historie, kunst, øyhopping eller stisykling, så er øyene i Kragerøs skjærgård et stedsom kan by på det meste. Gruvedriften på Langøy er en historie det er verdt å få med seg. Gumøy og Jomfruland er flotte plasser for sykling. Ta turen til Skåtøy og Krikken Kystfort som ligger på den ene enden av øya, strategisk plassert rett ved innseilingen til Kragerø. Eller hvorfor ikke ta med seg telt og sovepose, og nyte en natt under åpen himmel ute i havgapet på Rauane.

Mulighetene er mange, og det er bare fantasien som setter begrensninger.